Vingård Marche

BORGO PAGLIANETTO

Verdicchio och Montepulciano är de dominerande druvorna i regionen Marche. Det relativt unga, ambitiösa teamet på Borgo Paglianetto har som mål att få fram viner som speglar den speciella karaktär och tradition som utvecklats kring staden Matelica. Man kombinerar det förstås med modern teknik och kunnande.
Produktionen av vin på Borgo Paglianetto påbörjades 2008. Den odlingsbara ytan är 25 hektar och sträcker sig över Matelica – kullarna i en sluten dal, Alta Valle dell’Esino, som sträcker sig i nord-sydlig riktning. Dalen ger speciella förhållanden och möjligheter att skapa vin med personlighet och en karaktär som är igenkännbar. Den skyddade dalen ger ett speciellt mikroklimat som tillåter odling av mycket högkvalitativa druvor. Tack vare dessa förhållanden är det möjligt att få ett vin som karaktäriseras av en fast struktur men som samtidigt upprätthåller friskhet, djup och balans. Ekologisk odling och lågt innehåll av sulfiter är ett mycket viktigt mål för företaget: territoriet, klimatet och människans arbete bidrar starkt till att förbättra de kvalitativa aspekterna av Borgo Paglianettos viner.


Valet av ekologiskt jordbruk är en viktig signal till konsumenterna, eftersom ekologiska druvor är synonymt med mycket krävande produktion samt utmärkt kvalitet och maximalt uttryck för territoriet. Företaget har ekocertifikat inte bara för frukten utan även för vinframställningen och källarprocesserna. Varje aktivitet utförs med största respekt för vin och land: det här är den värld som varje flaska från Borgo Paglianetto kan berätta. De senaste åren har det hårda arbetet uppmärksammats och vinerna från Borgo Paglianetto har fått välförtjänta kvalitetspriser.

Flera av vinprovning uppsalas viner kommer från vingården Borgo Paglianetto i Marche
Borgo Paglianetto i Marche är en av vingårdarna som vinprovning uppsala importerar viner från.

Se våra viner från Marche

Hos Systembolaget hittar du vårt utbud av viner från Marche. Läs mer om vinerna och beställ dem där.